Cum sa ajungi pe prima pagina in Google
Sunt intrebat foarte des, cum pot face ca site-ul meu sa ajunga intre cele mai bine cotate site-uri in rezultatele Google Search ? Daca ar fi existat o metoda rapida si usoara, sunt sigur ca toata lumea ar aplica aceasta metoda ! Dar din pacate nu exista asa ceva.Acest tip de imbunatatire a cotatiei site-ului, necesita cunostiinte in ceea ce priveste metodele care functioneaza cu adevarat, dedicatie, mult timp si munca sustinuta, pentru a obtine rezultatele cele mai bune.
Cu totii ne dorim ca site-ul nostru sa fie cat mai bine cotat de motorul de cautare al gigantului Google. De ce ? Din moment ce din ce in ce mai multe persoane folosesc internetul ( si in mare parte Google) pentru a cauta informatii sau solutii; cele mai bine cotate site-uri in Google, vor fi cele afisate in primele rezultate ale cautarilor pe motorul de cautare Google, acestea vor fi si cele care vor atrage cei mai multi vizitatori. Cata vizibilitate si cat de multi vizitatori atrag primele site-uri afisate de Google in urma cautarilor naturale ?
O multime ! Primul site afisat de Google atrage mai mult de 50% din vizitatori iar locul 2 se apropie de 14%. Dupa acesta estimarile sunt procente cu o singura cifra. (Nici nu se merita sa mai mentionam cate vizite poti atrage daca nu esti pe prima pagina in rezultatele Google).
Asadar este extrem de important sa cunoasteti modul in care Google determina Page Rank-ul. Page Rank-ul reprezinta importanta unui site pe internet. Atunci cand un site face o trimitere prin intermediul unui link catre alt site, aceasta trimitere este considerata de catre Google ca un vot pentru site-ul catre care se face trimiterea. Cu cat mai multe voturi cu atat mai important este considerat site-ul.
Nu uitati ca si importanta site-ului care acorda votul este de asemena foarte importanta pentru determinarea importantei site-ului dumneavoastra. Google calculeaza importanta unui site pe baza voturilor emise catre acesta, asadar importanta fiecarui vot in parte este luata in considerare atunci cand se calculeaza PageRank-ul site-ului.
Acesta este metoda de baza prin care Google calculeaza importanta unui site. Cu cat este mai important un site su atat va aparea mai sus in rezultatele cautarilor afisate de Google Search.
Voi descrie in cele ce urmeaza, trei dintre cele mai importante metode prin care puteti imbunatati importanta site-ului dumnevoastra si implicit prin care sa urcati cat mai sus in rezultatele oferite de Google pentru cautarile specifice nisei dumneavoastra.
1. Continutul. “Continutul este regele” – mai important decat orice altceva. Nu conteaza cat de simplu sau cat de impopotonat este site-ul dumnevoastra, nu conteaza cat de multe site-uri trimit link catre site-ul dumnevoastra, cel putin nu pe atat pe cat conteaza continutul site-ului. Acesta trebuie sa fie relevant si bogat in cuvinte cheie specifice termenilor cautati de catre utilizatori pe Google. Daca poti crea un continut unic si informativ care sa vina in intampinarea vizitatorilor exact cu informatiile de care acestia au nevoie, ai ajuns in “raiul Google”.
2. Consecventa. Acum ca incepeti sa scrieti continut relevant si de calitate, nu uitati sa faceti o munca sustinuta si continua. Muncind o data pe saptamana nu mai este suficient in ziua de azi. Prin scrierea unu articol pe saptamana pentru newsletter-ul dumnevoastra nu veti ajunge niciodata sa obtineti mii de vizitatori. De ce ? Pentru ca postand o data pe saptamana site-ul dumneavoatra nu va ajunge niciodata pe prima pagina in rezultatele Google. Ce va ajuta ? Blogging-ul. Trebuie sa postati pe blog cel putin de 2-3 ori pe saptamana ( daca nu e posibil mai mult) pentru a afisa consecvent continut nou, de calitate, pentru a fi observat de Google si pentru a obtine maximum de trafic. Acest lucru te poate ajuta sa ajungi pe prima pagina pe Google, desigur nu se va intampla peste noapte.
Postarile dumnevoastra de pe blog nu trebuie sa fie extrem de lungi, nimeni nu citeste un roman intreg pentru o informatie de care are nevoie urgent. Scoateti in evidenta ce este mai important din articolul dumneavoastra, astfel incat sa fie usor de inteles, lizibil si consistent in informatii de calitate.
3. Compunerea. Daca nu considerati ca este interesant sa cititi ori daca, credeti ca timpul si efortul necersar unui articol de calitate nu se merita, nici nu va mai deranjati sa scrieti. Continutul dumneavoastra (postari pe blog si articole) trebuie pur si simplu sa zguduie lumea cititorilor. Pastreaza continutul intotdeauna captivant, iar cititorii tai nu se vor sfii sa imparta continutul cu prietenii si sa lase comenturi asupra relevantei acestuia. Acest lucru ajuta foarte mult la imbunatatirea vizibilitatii si a back link-urilor site-ului dumneavoastra. ( care ajuta de asemenea la imbunatatirea Page Rank-ului dumneavoastra)
Si cam acestea sunt principalele aspecte pe care ar trebui sa axati activitatea dumneavoastra ca si webmaster. Desigur aceste aspecte sunt foarte utile pentru un incepator, in timp veti descoperi ca Google Search este un motor de cautare foarte complex, cu mii de algoritmi de cautare si sute de modalitati de imbunatatire a site-ului, pe care cu siguranta nu ple poate garanta nimeni, dar care au ajutat foarte multe persoane.